fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Η ελιά είναι έτοιμη πλέον να αρχίζει να αποδίδει τους καρπούς της και για το λόγο αυτό η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για μια επιτυχημένη παραγωγή. Για το λόγο αυτό ήδη από τα τέλη Ιουλίου και ως περίπου τα μέσα Σεπτέμβρη και ανάλογα με την ποικιλία και το αν πρόκειται για όψιμη καλλιέργεια η φυλλοδιαγνωστική ανάλυση κρίνεται απαραίτητη. 

Ποια είναι τα συμπεράσματα μιας φυλλοδιαγνωστικής εξέτασης;

Περισσότερα...

Ο ΕΦΕΤ με επίσημη ανακοίνωση ενημερώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να καταδεικνύει ότι στην ελληνική αγορά έχουν κυκλοφορήσει αυγά με τη δραστική ουσία fipronil. Θυμίζουμε το διατροφικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στην Ευρώπη πριν από λίγο καιρό με τη συγκεκριμένη ουσία που ανιχνεύτηκε μετά από εσφαλμένο τρόπο χρήσης του για την καταπολέμηση του κόκκινου ακάρεως (Dermanyssus gallinae) στα πουλερικά σε πτηνοτροφικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΕΦΕΤ έχε προβεί στις κάτωθι ενέργειες:

Περισσότερα...

Καθημερινά εισάγουμε στη διατροφή μας τρόφιμα αναγνωρισμένης θρεπτικής αξίας τα οποία όμως όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα. Παρακάτω θα αναφερθούν οι κυριότερες κατηγορίες τροφίμων οι οποίες θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Περισσότερα...

1. Επιλογή βαρελιού.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την αποθήκευση του μούστου μετά τον τρύγο, έχοντας η καθεμία τα προτερήματά της. Για παράδειγμα, η πιο παραδοσιακή επιλογή είναι το ξύλινο βαρέλι το οποίο και συνεισφέρει σημαντικά στο τελικό άρωμα και την γεύση του οίνου, απαιτεί όμως πολύ προσεκτικό καθαρισμό ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις του κρασιού και συχνό έλεγχο για διαρροές. Αντιθέτως τα ανοξείδωτα δοχεία και τα πλαστικά βαρέλια δεν εμφανίζουν διαρροές, έχουν μεγάλο χρόνο ζωής και είναι πιο εύκολα στην μεταφορά και τον καθαρισμό, δεν συμβάλλουν όμως καθόλου στην διαμόρφωση των τελικών χαρακτηριστικών του οίνου.

Περισσότερα...

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνει σημαντικό εξ αποστάσεως σεμινάριο πάνω στους κανόνες που διέπουν την κατασκευή της ετικέτας τροφίμωνΗ διαθρεπτική επισήμανση έχει γίνει υποχρεωτική για την πλειονότητα των τροφίμων ήδη από τις αρχές του 2017. Η άγνοια οδηγεί πολλές φορές σε παραβιάσεις και πρόστιμα.

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά