- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η ελιά είναι έτοιμη πλέον να αρχίζει να αποδίδει τους καρπούς της και για το λόγο αυτό η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για μια επιτυχημένη παραγωγή. Για το λόγο αυτό ήδη από τα τέλη Ιουλίου και ως περίπου τα μέσα Σεπτέμβρη και ανάλογα με την ποικιλία και το αν πρόκειται για όψιμη καλλιέργεια η φυλλοδιαγνωστική ανάλυση κρίνεται απαραίτητη.
Ποια είναι τα συμπεράσματα μιας φυλλοδιαγνωστικής εξέτασης;
Ο ΕΦΕΤ με επίσημη ανακοίνωση ενημερώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένα περιστατικό που να καταδεικνύει ότι στην ελληνική αγορά έχουν κυκλοφορήσει αυγά με τη δραστική ουσία fipronil. Θυμίζουμε το διατροφικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στην Ευρώπη πριν από λίγο καιρό με τη συγκεκριμένη ουσία που ανιχνεύτηκε μετά από εσφαλμένο τρόπο χρήσης του για την καταπολέμηση του κόκκινου ακάρεως (Dermanyssus gallinae) στα πουλερικά σε πτηνοτροφικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΕΦΕΤ έχε προβεί στις κάτωθι ενέργειες:
Καθημερινά εισάγουμε στη διατροφή μας τρόφιμα αναγνωρισμένης θρεπτικής αξίας τα οποία όμως όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα. Παρακάτω θα αναφερθούν οι κυριότερες κατηγορίες τροφίμων οι οποίες θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
1. Επιλογή βαρελιού.
Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την αποθήκευση του μούστου μετά τον τρύγο, έχοντας η καθεμία τα προτερήματά της. Για παράδειγμα, η πιο παραδοσιακή επιλογή είναι το ξύλινο βαρέλι το οποίο και συνεισφέρει σημαντικά στο τελικό άρωμα και την γεύση του οίνου, απαιτεί όμως πολύ προσεκτικό καθαρισμό ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις του κρασιού και συχνό έλεγχο για διαρροές. Αντιθέτως τα ανοξείδωτα δοχεία και τα πλαστικά βαρέλια δεν εμφανίζουν διαρροές, έχουν μεγάλο χρόνο ζωής και είναι πιο εύκολα στην μεταφορά και τον καθαρισμό, δεν συμβάλλουν όμως καθόλου στην διαμόρφωση των τελικών χαρακτηριστικών του οίνου.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνει σημαντικό εξ αποστάσεως σεμινάριο πάνω στους κανόνες που διέπουν την κατασκευή της ετικέτας τροφίμων. Η διαθρεπτική επισήμανση έχει γίνει υποχρεωτική για την πλειονότητα των τροφίμων ήδη από τις αρχές του 2017. Η άγνοια οδηγεί πολλές φορές σε παραβιάσεις και πρόστιμα.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων