Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Πέρα από τις γνωστές κατηγορίες μελιών που είναι αναγνωρισμένες στο άρθρο 67α του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, υπάρχουν μέλια τα οποία έχουν υψηλή διαθρεπτική αξία και ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που τα κάνουν περιζήτητα στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων. Στη συγκεκριμένη παράγραφο θα σας παρουσιάσουμε μερικά από αυτά και θα σας ενημερώσουμε για τη ζήτηση που έχουν στο χώρο της βιομηχανίας.

1) Μέλι ακακία: Το συγκεκριμένο μέλι έχει απαλή και γλυκιά γεύση με υψηλή αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Είναι περιζήτητο μέλι στη βιομηχανία γαλακτοκομικών καθώς συνδυάζεται τέλεια με τη γιαούρτη. Η ακακία ευδοκιμεί σε αργιλοαμμώδη εδάφη με pH= 4.6 έως 8.2 και πλούσια σε μικρο- και μακροθρεπτικά συστατικά.

2) Μέλι ηδύσαυρου: Έχει χαρακτηριστικό λευκό χρώμα και κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιείται πολύ ως βάση σε αλοιφές λόγω του έντονου αρώματος βοτάνων. Επίσης χρησιμοποιείται πολύ από μεγάλους σεφ λόγω της επίγευσης του και φυσικά του αρώματος του. Ο ηδύσαυρος απαιτεί αμμώδη εδάφη με  pH= 4.0 έως 8.5 και πλούσια σε μικρο- και μακροθρεπτικά συστατικά. Ως μέλι έχει υψηλή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση είναι πλούσιο σε μέταλλα και αμινοξέα.

3) Μέλι μύρτιλο: Έχει Χαρακτηριστικό φωτεινό χρώμα και είναι ιδανικό για τη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών λόγω του αρώματος βοτάνων. Μεγάλο του μειονέκτημα οι μικρές αποδόσεις οι οποίες όμως αντισταθμίζονται από την τιμή πώλησης του. Το μύρτιλο απαιτεί εδάφη με pH =4.0 έως 6.0 και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα σε ποικιλία εδαφών και θερμοκρασιών. Εμφανίζει πολύ υψηλή αντιοξειδωτική δράση.

4) Μέλι ευκάλυπτος: Έχει φυσιολογικό χρώμα μελιού και κρυσταλλώνει γρήγορα. Μεγάλο πλεονέκτημα του οι υψηλές αποδόσεις. Εμφανίζει αγωγιμότητα μεγαλύτερη από 0.8 mS/cm λόγω της μεγάλης παρουσίας μεταλλικών στοιχείων. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών. Ο ευκάλυπτος για να ευδοκιμήσει απαιτεί ξηρά εδάφη με pH <7.

5) Μέλι τριφύλλι: Έχει φωτεινό χρώμα με γλυκό και ευχάριστο άρωμα. Κρυσταλλώνει γρήγορα και έχει ιδιαίτερη γεύση. Είναι περιζήτητο στις ΗΠΑ γιατί ταιριάζει γευστικά στα δικά τους γνωρίσματα. Για να ευδοκιμήσει το τριφύλλι απαιτεί ξηρά εδάφη με pH= <7. Απαραίτητος είναι ο έλεγχος φυτοφαρμάκων στο συγκεκριμένο μέλι.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πασιάς Ιωάννης
Author: Πασιάς ΙωάννηςWebsite: https://pasiaslab.gr/
Τεχνικός Υπεύθυνος Γενικού Χημείου «Πασιάς - Ραπτοπούλου», Επιστημονικός συνεργάτης Webinarium
Ειδικότητα:
Διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περισσότερα άρθρα του συντάκτη:

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

free shipping 1

Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.