fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να λαμβάνουμε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτική αξία, όπως λαχανικά, κρέας, όσπρια και φρούτα. Γνωρίζετε όμως ότι όσα περισσότερα στάδια επεξεργασίας έχει περάσει ένα τρόφιμο, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, τόσο μεγαλύτερη απώλεια βιταμινών παρουσιάζει;

Παρακάτω παρουσιάζονται τα πιο κρίσιμα στάδια τα οποία επιδρούν στην περιεκτικότητα του τροφίμου σε βιταμίνες:

Περισσότερα...

Η αγορά ελαιολάδου ενέχει πάντα ένα ρίσκο. Αν δεν αγοράζετε συσκευασμένα ελαιόλαδα με την αντίστοιχη διαθρεπτική επισήμανση τους, τότε πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον παραγωγό ή μεσάζοντα από τον οποίο θα το προμηθευτείτε. Στην αγορά κυκλοφορούν ελαιόλαδα νοθευμένα με σπορέλαια ή πυρηνέλαια τα οποία πολλές φορές είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Πώς να αντιληφθώ τη νοθεία;

Η πρώτη ένδειξη για νοθεία αποτελεί το χρώμα και η γεύση του ελαίου. Το χρώμα του ελαιολάδου είναι χαρακτηριστικό και ανάλογα με την ποικιλία του μπορεί να είναι από ανοιχτό έως σκούρο πράσινο. Η σημαντικότερη όμως ένδειξη είναι η γεύση και το άρωμα. Τα νοθευμένα έλαια με σπορέλαια έχουν συνήθως οσμή τηγανητής πατάτας, ειδικά όταν η νοθεία έγινε με ηλιέλαιο. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει χαρακτηριστική φρουτώδης οσμή ελιάς ενώ η γεύση του είναι συνήθως πικρή ή πικάντικη ανάλογα με την ποιότητα του.

Τι πρέπει να κάνω αν υποψιαστώ νοθεία;

Αν το χρώμα, η γεύση ή το άρωμα του λαδιού σας δεν σας ικανοποιεί τότε ζητήστε την βοήθεια από ένα χημικό εργαστήριο. Για να μην ξοδέψετε μια περιουσία στις αναλύσεις ζητήστε να γίνει η ανάλυση των τιμών Κ και της οξύτητας. Όταν το έλαιο είναι νοθευμένο με σπορέλαιο, η τιμή οξύτητας θα είναι πραγματικά χαμηλή, καθώς τα σπορέλαια είναι χαμηλής οξύτητας και η Κ270 θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.  Στη συνέχεια αφού λάβετε την επίσημη έκθεση αποτελεσμάτων απευθυνθείτε στον ΕΦΕΤ και καταγγείλτε τη νοθεία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο αγρότης σήμερα που θέλει να επενδύσει στην καλλιέργεια του είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε χημική ανάλυση του χωραφιού του. Η επιλογή όμως της σωστής και εξειδικευμένης χημικής ανάλυσης θα τον οδηγήσει στην πραγματική γνώση με το μικρότερο δυνατό κόστος. Για το λόγο αυτό πριν επισκεφτείτε ένα χημικό εργαστήριο μάθετε σε συνεργασία με το γεωπόνο σας τι ακριβώς θέλετε να δείτε από το χωράφι σας.

Περισσότερα...

Από τον Ιούλιο του 2017 έχει τεθεί σε ισχύ η νέα αγορανομική διάταξη η οποία έχει ως στόχο την αυστηριοποίηση των ελέγχων που αφορούν όλες τις εταιρείες ή μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και της μαζικής εστίασης. Με τη νέα διάταξη οι επιχειρήσεις κατηγοριοποιούνται ως προς την εκτίμηση επιπέδου κινδύνου σε Επίπεδο Ι (χαμηλό), Επίπεδο II (μεσαίο) και Επίπεδο III (υψηλό).

Περισσότερα...

Η χρήση εσωτερικού προτύπου συνίσταται σε τεχνικές με ολίσθηση σήματος (LC-MS/MS, ICP-MS, GC-MS/MS κ.ά) ή σε τεχνικές όπου δεν υπάρχει επαναλήψιμη έγχυση δείγματος (π.χ GC-FID).

Η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου εσωτερικού προτύπου είναι λίγο περίπλοκη και απαιτεί το εσωτερικό πρότυπο να έχει παρόμοιες ιδιότητες με τον αναλύτη, να μη υπάρχει στο δείγμα και να επιλεγεί στην κατάλληλη συγκέντρωση για να επιλέξετε την κατάλληλη συγκέντρωση του εσωτερικού προτύπου.

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά