- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Με επίσημη ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ μας ενημερώνει ότι μετά από έλεγχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «IASIS Σοκολατούχο Ρόφημα Choco Slim», σε συσκευασία των 175g ανά τεμάχιο, διαπίστωσε ότι περιέχει, σύμφωνα με τον κατάλογο των συστατικών του, τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά «Rhodiola rosea» και «ρίζα Gonyak».
Οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών άλλαξαν πρόσφατα, όπως έχουμε αναφέρει και πάλι στο site μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2161/23.6.2017. Τι πρέπει λοιπόν να έχει οπωσδήποτε μια επιχείρηση τροφίμων/ποτών ώστε να είναι καλυμμένη σε οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο;
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ: Κάθε επιχείρηση Δημόσια ή Ιδιωτική, κερδοσκοπική ή μη, η οποία ασκεί οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες που συνδέονται με την μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και διάθεση τροφίμων και ποτών.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνουν εξ' αποστάσεως σεμινάριο εξειδικευμένης χημικής ανάλυσης λιπαρών οξέων με αεριοχρωματογραφία σε έλαια και τρόφιμα. Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου το σεμινάριο επαναλαμβάνεται την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-15:00. Στο σεμινάριο θα περιγραφούν αναλυτικά όλες εκείνες οι κρίσιμες συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα στο κομμάτι της νοθείας και της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας καθώς επίσης και σε ισχυρισμούς υγείας που αφορούν Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε τρόφιμα. Μέσω πραγματικών παραδειγμάτων με παρουσίαση χρωματογραφημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της συγκεκριμένης χημικής ανάλυσης.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιιάς-Ραπτοπούλου" θα συμμετάσχει στο 7th European Food Safety & Standards Conference που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή μας θα αφορά την ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδου προσδιορισμού ανόργανου αρσενικού σε ρύζι και ρυζάλευρο με την τεχνική ICP-MS. Η εργασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (Hellenic Research and Innovation Centre) και το Εργαστήριο Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εγκατάσταση ενός συστήματος HACCP σε μια επιχείρηση έχει πλέον μετατραπεί σε απαιτούμενη συνθήκη ώστε η επιχείρηση αυτή να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις όμοιες της και να μπορεί να εξάγει τα προϊόντα της σε οποιαδήποτε χώρα. Η εγκατάσταση του συστήματος HACCP βοηθά την επιχείρηση:
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων