- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών άλλαξαν πρόσφατα, όπως έχουμε αναφέρει και πάλι στο site μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2161/23.6.2017. Τι πρέπει λοιπόν να έχει οπωσδήποτε μια επιχείρηση τροφίμων/ποτών ώστε να είναι καλυμμένη σε οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο;
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ: Κάθε επιχείρηση Δημόσια ή Ιδιωτική, κερδοσκοπική ή μη, η οποία ασκεί οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες που συνδέονται με την μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και διάθεση τροφίμων και ποτών.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνουν εξ' αποστάσεως σεμινάριο εξειδικευμένης χημικής ανάλυσης λιπαρών οξέων με αεριοχρωματογραφία σε έλαια και τρόφιμα. Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου το σεμινάριο επαναλαμβάνεται την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-15:00. Στο σεμινάριο θα περιγραφούν αναλυτικά όλες εκείνες οι κρίσιμες συνθήκες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα στο κομμάτι της νοθείας και της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας καθώς επίσης και σε ισχυρισμούς υγείας που αφορούν Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα σε τρόφιμα. Μέσω πραγματικών παραδειγμάτων με παρουσίαση χρωματογραφημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της συγκεκριμένης χημικής ανάλυσης.
Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιιάς-Ραπτοπούλου" θα συμμετάσχει στο 7th European Food Safety & Standards Conference που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου. Η συμμετοχή μας θα αφορά την ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδου προσδιορισμού ανόργανου αρσενικού σε ρύζι και ρυζάλευρο με την τεχνική ICP-MS. Η εργασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (Hellenic Research and Innovation Centre) και το Εργαστήριο Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εγκατάσταση ενός συστήματος HACCP σε μια επιχείρηση έχει πλέον μετατραπεί σε απαιτούμενη συνθήκη ώστε η επιχείρηση αυτή να είναι ανταγωνιστική απέναντι στις όμοιες της και να μπορεί να εξάγει τα προϊόντα της σε οποιαδήποτε χώρα. Η εγκατάσταση του συστήματος HACCP βοηθά την επιχείρηση:
Ανέκαθεν η Ελλάδα ήταν ο τόπος στον οποίο κυριαρχούσε ο πρωτογενής τομέας, τόσο σε εμπορικό, όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο ενώ τα ελληνικά προϊόντα (λάδι, οπωροκηπευτικά, ψάρια, μέλι, κλπ) ήταν πάντα σε όλο τον κόσμο συνώνυμο της ποιότητας.
Η σπουδαιότητα αυτού του κλάδου δεν είναι μόνο ελληνικό χαρακτηριστικό αφού θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας οικονομίας με τη συνολική αξία της γεωργικής παραγωγής κάθε μέρας να υπολογίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων στα 7 δισ. δολάρια. Στην Ευρώπη, εδώ και 2-3 χρόνια έχουν επενδυθεί 1 δις δολάρια, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο (με πρωταγωνιστές Ινδία, Αφρική, και Ισραήλ) το ποσό αυτό να ανεβαίνει σχεδόν στα 7 δις.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων