fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Η παρατεταμένη ξηρασία του φετινού καλοκαιριού και φθινοπώρου με τις υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν άμεσα την ποιότητα και ποσότητα του φετινού ελαιολάδου. Ο καρπός της ελιάς έχει αρχίσει ήδη να παίρνει το ελαφρά μοβ χρώμα του, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει φτάσει η εποχή μέγιστης περιεκτικότητας ελαίου. Για να αποδειχτεί όμως η συγκεκριμένη φάση απαιτείται ανάλυση ανά εβδομάδα ώστε να αποδειχτεί ότι η περιεκτικότητα σε έλαιο παραμένει σταθερή ενώ η περιεκτικότητα σε σάκχαρα μειώνεται προς μία σταθερή τιμή.

Περισσότερα...

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το μοναδικό εξ αποστάσεως σεμινάριο εξειδικευμένης χημικής ανάλυσης του προφίλ λιπαρών οξέων σε έλαια και τρόφιμα. Σας θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν αναλυτικά, μεθοδολογίες, συνθήκες, αντιδραστήρια, πειραματική πορεία, νομοθεσία, ανίχνευση νοθείας και άλλες κρίσιμες παράμετροι ενώ θα δοθεί πλούσιο υλικό από τις παρουσιάσεις καθώς και ένα φύλλο εργασίας του excel με έτοιμους υπολογισμούς με και χωρίς εσωτερικό πρότυπο. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι περιζήτητη στην αγορά εργασίας τόσο σε βιομηχανίες παρασκευής ελαιολάδου και σπορέλαιων όσο και στα αναλυτικά χημικά εργαστήρια. Μέχρι 15 Οκτωβρίου ισχύει προσφορά έγκαιρης κράτησης.  

Περισσότερα...

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Lucas σαρδέλες πικάντικες σε ηλιέλαιο», προέλευσης Πορτογαλίας, καθαρού βάρους 125g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/12/2018 και αριθμό παρτίδας ΑL098H, το οποίο εισάγεται από την εταιρεία «Provinco A.E.» που βρίσκεται στη Ν. Κηφισιά, περιείχε την βιοτοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.

Περισσότερα...

Η πρόσφατη επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Χημείο Λαμίας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Chemistry (Volume 242C, 2018, σελίδες 513-518), ανέδειξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μελιού του κ. Τάσου Καϊτατζή, που παράγεται στην περιοχή της Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον μελισσοκόμο κ. Τάσο Καϊτατζή, κυψέλες μελιού αφέθηκαν κλειστές για έναν ολόκληρο χρόνο, εφαρμόζοντας ορθή μελισσοκομική πρακτική κατά την οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε φυτοφάρμακα ούτε μελισσοτροφές ούτε καπνός. Επομένως το μέλι ήταν 100% φυσικό χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση. Παράλληλα στην ίδια πειραματική διάταξη χρησιμοποιήθηκαν και κυψέλες οι οποίες τρυγηθήκαν κάτω από συνθήκες ρουτίνας.

Περισσότερα...

Η ανάλυση νερού για την επιλογή του κατάλληλου φίλτρου είναι απαραίτητη σχεδόν για την πλειονότητα των περιοχών στην Ελλάδα. Η επιλογή του φίλτρου είναι σπουδαίας σημασίας και απασχολεί καθημερινά νοικοκυριά και είδη εστίασης ειδικά επιχειρήσεις προετοιμασίας καφέ και ροφημάτων. Για παράδειγμα ένα υφάλμυρο νερό αλλάζει εντελώς τη γεύση του καφέ, ενώ δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα στις μηχανές παρασκευής.

Ας γνωριστούμε λοιπόν με τα φίλτρα και ας δούμε πως σχετίζονται με τα αποτελέσματα μιας φυσικοχημικής ανάλυσης νερού.

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά