fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Εφτά χρόνια λειτουργίας πάνω από 20 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Αριθμός τεράστιος και μας γεμίζει περηφάνεια γιατί στόχος του εργαστηρίου μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ήταν η άμεση σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την επιστήμη και την έρευνα. Μέσα από σκληρή εργασία και την αγάπη σας πετύχαμε να δημοσιεύσουμε τη νέα μας μελέτη που αφορά την αυθεντικότητα και την ποιότητα του μελιού και τη σύγκριση των ελληνικών μελιών με μέλια από διάφορες χώρες του κόσμου.

Περισσότερα...

Μία από τις κρισιμότερες παραμέτρους που ελέγχουν οι μελισσοκόμοι είναι η ενεργότητα της διαστάσης καθώς αυτή καθορίζει κατά μεγάλο βαθμό την τιμή αγοράς από τους εμπόρους. Αρχικά να αναφέρουμε ότι η διαστάση είναι ένα ένζυμο (μία αμυλάση) και δουλειά της είναι να αποικοδομεί το άμυλο. Η Ευρωπαϊκή οδηγία 2001/110 έχει καθορίσει ότι όλα τα μέλια ανθέων και μελιτώματος θα πρέπει να έχουν ενεργότητα διαστάσης μεγαλύτερη από 8 μονάδες Shade, με εξαίρεση το μέλι πορτοκαλιάς το οποίο λόγω έλλειψης ενζύμων μπορεί να έχει ενεργότητα διαστάσης μεγαλύτερη από 3.

Περισσότερα...

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στις παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε μέσω των φύλλων της ελιάς ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε στο τελικό μας προϊόν. Το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα επταετούς έρευνας του χημείου μας με βάση την ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας σε σχέση με τις λιπάνσεις και τα αποτελέσματα αναλύσεων των φύλλων ελιάς και των τελικών τους προϊόντων.

Περισσότερα...

Από τις πλέον σημαντικές παραμέτρους ελέγχου στο μέλι είναι πλέον και ο προσδιορισμός των υπολειμμάτων χλωρικών ιόντων που υπάρχουν στο τελικό προϊόν. Οι πηγές προέλευσης των χλωρικών ιόντων στο μέλι οι εξής:

Περισσότερα...

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα περιγραφεί το φαινόμενο της εμφάνισης του φαινομένου της "τάπας" σε τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και φυτά με βάση την εμπειρία μας και τις προσωπικές βελτιστοποιήσεις στα εδάφη που εμφανίζουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Το φαινόμενο οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα του εδάφους και πιο συγκεκριμένα στο λάθος pH κατά την καλλιέργεια των συγκεκριμένων κηπευτικών αλλά και στην περίσσεια μαγνησίου στο νερό και στο έδαφος. 

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά