- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που ο καρπός της καρυδιάς και το περικάρπιο αρχίζουν να φτάνουν στο τελικό κρίσιμο σημείο ανάπτυξης τους. Για τα μέγιστα αποτελέσματα προχωρήστε άμεσα σε φυλλοδιαγνωστική εξέταση καθώς είναι πολύ σημαντικό ο γεωπόνος σας να γνωρίζει αν υπάρχουν σε επάρκεια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και υπεύθυνους ποιότητας που να μπορούν να παρέχουν καινοτόμα προϊόντα με ισχυρισμούς υγείας. Πώς όμως αυτό μπορεί να γίνει; Τι μας επιτρέπει η νομοθεσία; Τι μπορώ να αναγράφω και τι όχι σε μία ετικέτα τροφίμου; Ποιες είναι οι απαραίτητες χημικές αναλύσεις και πώς γίνονται; Τι είναι ισχυρισμός υγείας και διατροφής και πώς μπορώ να στηριχτώ σε αυτόν για να δώσω ώθηση στα προϊόντα μου;
Ο Ιούλιος αποτελεί ίσως τον καλύτερο μήνα για να γίνει η φυλλοδιαγνωστική της ελιάς. Το μήνα αυτό θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις καθώς η καλλιέργεια πλέον βρίσκεται στην περίοδο της σκλήρυνσης του πυρήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μεγάλες συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών μεταναστεύουν από τα φύλλα προς τον καρπό και επομένως οι απαιτήσεις σε άζωτο, φωσφόρο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, βόριο κ.ά είναι μεγάλες. Τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών στα φύλλα αυτή την περίοδο θα πρέπει να είναι τα εξής:
Κρατώντας τις υποσχέσεις μας συνεχίζουμε να παρέχουμε εξειδικευμένα e-learning μαθήματα έτσι ώστε να εμπλουτίζονται πραγματικά οι γνώσεις των εκπαιδευόμενων και να ενισχύεται η εμπειρία τους ώστε να γίνονται περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Το συγκεκριμένο e-learning για τη χημική ανάλυση ελαιολάδου δημιουργήθηκε από live σεμινάριο που διοργανώθηκε από τη Webinarium και περιέχει τις εξής θεματικές ενότητες:
Σε μία μεγάλη συμφωνία προχώρησε το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" στο πλαίσιο των καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα, το χημείο μας μέσα από την υπηρεσία της προώθησης νέων προϊόντων συμφώνησε με τον κ. Ζακυνθινό Γεώργιο, Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης στο κομμάτι της δημιουργίας καινοτόμων αγροτικών προϊόντων με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως κάθε αγρότης που θέλει να ξεφύγει από τα καθιερωμένα πλαίσια της αγοράς και να δημιουργήσει νέα τρόφιμα ή νέες πρώτες ύλες μπορεί να έχει την πλήρη επιστημονική υποστήριξη μέσω συγκεκριμένων δράσεων.
Τι εννοούμε όταν λέμε καινοτόμα προϊόντα;
Καινοτόμα προϊόντα μπορούν να προκύψουν είτε με παραλλαγή των κλασσικών μεθόδων παραγωγής των μέχρι τώρα γνωστών τροφίμων (π.χ τυροκομικά με αυξημένη πρωτεΐνη, αλλαντικά για χορτοφάγους, έλαια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κρασί από φρούτα, σνακς από ελιές, κ.ά.) είτε με εκμετάλλευση των υπαρχόντων πρώτων υλών που μέχρι σήμερα απορρίπτονταν (π.χ άλευρα από φλούδες φρούτων κ.ά). Επίσης, με τη συγκεκριμένη συνεργασία μπαίνουμε δυναμικά στο χώρο των λυοφιλιωμένων τροφίμων καθώς και την παραγωγή σκόνης έτοιμων γευμάτων.
Ποιος μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή τη δράση;
Σε αυτή τη δράση μπορούν να συμμετάσχουν βιομηχανίες, οικοτεχνίες αλλά και αγρότες ή ιδιώτες, οι οποίοι επιθυμούν τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων.
Αποτελεί στόχος μας η υποστήριξη καινοτόμων ιδεών μέσω ερευνητικών διεργασιών, μια διαδικασία που έχει γερά θεμέλια στο εξωτερικό και εισέρχεται πλέον δειλά και στη χώρα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων