- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Λήγει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 το πολύ σημαντικό εξ αποστάσεως σεμινάριο που θα αφορά τον ποιοτικό έλεγχο ελαιόλαδου για την κατάταξη του σε παρθένο ή εξαιρετικά παρθένο, καθώς και τον έλεγχο πιθανών φαινομένων νοθείας. Στο σεμινάριο με τίτλο Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Οξύτητας και Τιμών Κ για Ποιοτική Κατάταξη και Αντιμετώπιση φαινομένων Νοθείας Ελαιολάδου θα παρουσιαστούν όλες οι απαιτήσεις της νομοθεσίας καθώς και η διαδικασία ανάλυσης, ενώ θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι γρήγοροι τρόποι ανίχνευσης της νοθείας από σπορέλαια με μέτρηση των τιμών Κ.
Στις 24 και 31 Οκτωβρίου 2021 από τις 16:00 έως τις 20:00 θα διεξαχθεί το σπουδαίο εξ αποστάσεως σεμινάριο που θα αφορά τον υπολογισμό αβεβαιότητας δοκιμών και διακριβώσεων. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Μάριος Κωστάκης, ο οποίος διαθέτει διεθνείς διακρίσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο με πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.
Σε μία εβδομάδα ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το πολύ σημαντικό εξ αποστάσεως σεμινάριο που θα αφορά τον ποιοτικό έλεγχο ελαιόλαδου για την κατάταξη του σε παρθένο ή εξαιρετικά παρθένο, καθώς και τον έλεγχο πιθανών φαινομένων νοθείας. Στο σεμινάριο με τίτλο Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Οξύτητας και Τιμών Κ για Ποιοτική Κατάταξη και Αντιμετώπιση φαινομένων Νοθείας Ελαιολάδου θα παρουσιαστούν όλες οι απαιτήσεις της νομοθεσίας καθώς και η διαδικασία ανάλυσης, ενώ θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι γρήγοροι τρόποι ανίχνευσης της νοθείας από σπορέλαια με μέτρηση των τιμών Κ.
Η ανεπάρκεια και η τοξικότητα του βορίου (Β) είναι οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την απόδοση των φυτών. Σε πείραμα υδροπονικής καλλιέργειας που πραγματοποιήθηκε σε πέντε διαφορετικά επίπεδα βορίου από ανεπαρκή επίπεδα έως τοξικά επίπεδα αποδείχτηκε ότι τόσο η έλλειψη βορίου όσο και το πλεόνασμα οδηγεί σε κακή ανάπτυξη των φυτών.
Τα αιθέρια έλαια έχουν μεγάλη χρήση στη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων. Ποια είναι όμως εκείνα τα πλεονεκτήματά τους που τα κάνουν περιζήτητα, αλλά και τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν στην ανθρώπινη υγεία; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απάντησε η τελευταία μας έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό Foods και αφορούσε τα αιθέρια έλαια ρίγανης, μαστίχας, κρίταμου, λεβάντας, λεμονιού και μανταρινιού.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων