- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Μέσα από τα πολλά χρόνια εμπειρίας και έχοντας αναλύσει πάνω από 10.000 δείγματα φύλλων μπορούμε πλέον με ασφάλεια να αναγνωρίσουμε οπτικά την παθογένεια των φύλλων με βάση το χρώμα και την υφή τους. Ας συνοψίσουμε λοιπόν τις πιο σημαντικές μας παρατηρήσεις.
1. Κόκκινα άκρα: Η εμφάνιση έντονων κόκκινων άκρων συνδυάζεται συνήθως με έλλειψη καλίου ή/και φωσφόρου. Σύνηθες φαινόμενο για τις περισσότερες καλλιέργειες.
2. Καφέ και κόκκινα άκρα: Συνήθως η εμφάνιση τέτοιου χρώματος συνοδεύεται με τοξικότητα χλωριούχων, τοξικότητα ή τροφοπενία βορίου και τοξικότητα σιδήρου ή/και μαγγανίου. Συνήθως απαντάται σε ακτινίδια και καρυδιές.
3. Ζαρωμένα και μαλακά φύλλα: Συχνό φαινόμενο σε καλλιέργεια φιστικιάς, φουντουκιάς, αμυγδαλιάς, βαμβακιάς μηλιάς και εσπεριδοειδών. Οφείλεται σε έλλειψη ασβεστίου από περίσσεια μαγνησίου.
4. Κίτρινα φύλλα σε όλο το μήκος: Κλασική έλλειψη αζώτου στα φύλλα. Συχνό φαινόμενο σε αμπέλι, ελιά, αμυγδαλιά και φιστικιά.
5. Εσωτερικές κίτρινες ραβδώσεις: Σύνηθες φαινόμενο σε ελιά. Οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου ή/και ψευδαργύρου.
6. Κόκκινες επιφάνειες και ξήρανση: Οφείλεται σε τοξικότητα χαλκού από διαφυλλικό ψεκασμό
7. Στίγματα έντονα σε όλη την επιφάνεια: Κατά πάσα πιθανότητα παρουσία μύκητα.
Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις αποτελούν πάντα ισχυρές ενδείξεις οι οποίες όμως πρέπει πάντα να επιβεβαιώνονται από φυλλοδιαγνωστική εξέταση.
Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων