fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA
Η πρόσφατη επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Χημείο Λαμίας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Chemistry (Volume 242C, 2018, σελίδες 513-518), ανέδειξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μελιού του κ. Τάσου Καϊτατζή, που παράγεται στην περιοχή της Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον μελισσοκόμο κ. Τάσο Καϊτατζή, κυψέλες μελιού αφέθηκαν κλειστές για έναν ολόκληρο χρόνο, εφαρμόζοντας ορθή μελισσοκομική πρακτική κατά την οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε φυτοφάρμακα ούτε μελισσοτροφές ούτε καπνός. Επομένως το μέλι ήταν 100% φυσικό χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση. Παράλληλα στην ίδια πειραματική διάταξη χρησιμοποιήθηκαν και κυψέλες οι οποίες τρυγηθήκαν κάτω από συνθήκες ρουτίνας.

Περισσότερα...

Η ανάλυση νερού για την επιλογή του κατάλληλου φίλτρου είναι απαραίτητη σχεδόν για την πλειονότητα των περιοχών στην Ελλάδα. Η επιλογή του φίλτρου είναι σπουδαίας σημασίας και απασχολεί καθημερινά νοικοκυριά και είδη εστίασης ειδικά επιχειρήσεις προετοιμασίας καφέ και ροφημάτων. Για παράδειγμα ένα υφάλμυρο νερό αλλάζει εντελώς τη γεύση του καφέ, ενώ δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα στις μηχανές παρασκευής.

Ας γνωριστούμε λοιπόν με τα φίλτρα και ας δούμε πως σχετίζονται με τα αποτελέσματα μιας φυσικοχημικής ανάλυσης νερού.

Περισσότερα...

Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανάπτυξη των εσπεριδοειδών. Η φυλλοδιαγνωστική εξέταση θεωρείται απαραίτητη και τελειώνει στα μέσα Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και αντικατοπτρίζουν την απόδοση της φυτείας τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο ορθότερος τρόπος δειγματοληψίας είναι ο ακόλουθος:

Περισσότερα...

Σήμερα οι μικρές ζυθυποιίες αυξάνονται και μάλιστα πολλές από αυτές παράγουν εκλεκτές μπύρες με υψηλή ποιότητα και υπέροχη γεύση. Επειδή πάνω από το 90% της μπύρας αποτελείται από νερό για να φτιάξουμε μια εκλεκτής ποιότητας μπύρας θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε στην ανάλυση του νερού παραγωγής μας.

Περισσότερα...

Με αφορμή την πρόσφατη ανάκληση του παιδικού επιδόρπιου γιαουρτιού Ιταλικής προέλευσης με την ονομασία "Teddi Yogurt Kids Bio”, θεωρούμε υποχρέωση μας ως χημείου να σας ενημερώσουμε για τη γλουτένη και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βρεθεί ακόμα και σε τρόφιμα που κανονικά δεν την περιέχουν.

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά