- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η φετινή περίοδος φαίνεται να είναι ιδανική για την ελιά, αρκεί πλέον ο καιρός να εναρμονιστεί με την εποχή και οι αρμόδιες αρχές να μην ξεχάσουν να προχωρήσουν στους απαραίτητους αεροψεκασμούς. Η ελιά έχει μεγάλες απαιτήσεις σε άζωτο και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της διαφοροποίησης των οφθαλμών και της καρπόδεσης.
Μην παραλείψετε τη φυλλοδιαγνωστική εξέταση η οποία θα σας δείξει:
Με περηφάνια σας ανακοινώνουμε ότι φέτος τον Ιούλιο θα λειτουργήσει το πρώτο εξ αποστάσεως θερινό σχολείο εκμάθησης εξειδικευμένων χημικών αναλύσεων στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να προετοιμάσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται για να ασχοληθούν με τις αναλύσεις τροφίμων για τη νέα περίοδο. Το συγκεκριμένο θερινό σχολείο δημιουργήθηκε με μοναδικό γνώμονα τη θέληση μας για παροχή εμπειρίας και γνώσης στους συμμετέχοντες.
Για όλους εσάς που θέλετε να εκπαιδευτείτε πάνω στα συστήματα ποιότητας ISO 17025:2017 (διαπίστευση χημικών εργαστηρίων) και ISO 22000:2018 (βιομηχανία τροφίμων( αλλά δεν έχετε το χρόνο για live παρακολούθηση δημιουργήσαμε για εσάς δύο σημαντικά e-learning μαθήματα. Μέσα από μαγνητοσκοπημένα βίντεο των live σεμιναρίων μας μπορείτε να λάβετε κι εσείς τα προαπαιτούμενα εκείνα εφόδια για να ασχοληθείτε με τη χημική ανάλυση και τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων.
Ο λυκίσκος έχει πρόσφατα έρθει και πάλι στην επιφάνεια, καθώς αποτελεί βασική πρώτη ύλη για τη ζυθοποιία. Πέρα όμως από την ανάγκη χρήσης της στη ζυθοποιία που δίνει ένα σίγουρο πελατολόγιο διάθεσης του προϊόντος, ο λυκίσκος είναι γνωστός και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες αλλά και για τα αρώματα του. Επομένως μπορεί να διατεθεί στην αγορά και σαν βότανο ή αιθέριο έλαιο.
Η Ελλάδα κλιματικά και εδαφολογικά αποτελεί δύναμη για την καλλιέργεια του λυκίσκου. Οι απαιτήσεις της καλλιέργειας του είναι:
Ο βασιλικός πολτός είναι το μίγμα των εκκρίσεων από τους υποφαρυγγικούς και γναθικούς αδένες των εργατριών μελισσών του είδους Apis mellifera L. Έχει κρεμώδη ή ζελατινώδη παχύρευστη υφή σε κανονική θερμοκρασία και είναι γαλακτόχρουν ή υποκίτρινο ιριδίζον. Η οσμή του είναι οξεία και διαπεραστική και η γεύση του είναι δριμεία και πικάντικη.
Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Κώδικα τροφίμων και ποτών ο βασιλικός πολτός πρέπει:
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων