fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία). Ο συγκεκριμένος οδηγός όπως αναφέρεται στο επίσημα site του ΕΦΕΤ περιλαμβάνει τρόφιμα όπως: δημητριακά, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, γλυκίσματα, προϊόντα φυτικής προέλευσης, ελαιόλαδο στο οποίο έχουν προστεθεί μπαχαρικά και βότανα, αποξηραμένα προϊόντα, προϊόντα μελιού και άλλα.

Περισσότερα...

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνου που τη στήριξαν και τη στηρίζουν και να ευχηθεί σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία. Το χημείο μας με μόλις έξι μήνες λειτουργίας κατάφερε να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη σε πάνω από 120 πελάτες παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες χημικών αναλύσεων και να ολοκληρώσει σε συνεργασία με τη Webinarium πάνω από 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (πάνω από 60 άτομα). Υποσχόμαστε ότι το 2018 θα συνεχίσουμε την καλή μας δουλειά και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες μας προς το δικό σας όφελος

Σας ευχαριστούμε πολύ 

Καλές γιορτές σε όλους.

Με εκτίμηση

Ραπτοπούλου Καλομοίρα, MSc Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πασιάς Γιάννης, Δρ. Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνουν μεγάλο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ανάδειξη της premium ποιότητας του δικού σας μοναδικού μελιού. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα επικεντρωθεί στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε μελιού των συμμετεχόντων και όχι σε γενικές τετριμμένες απόψεις. Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθούν προσωπικές συμβουλές με βάση τα αποτελέσματα των δικών του αναλύσεων, με στόχο τη  δημιουργία ελκυστικού προϊόντος και αύξηση της προστιθέμενης αξίας του.

Περισσότερα...

H διαθρεπτική επισήμανση των τροφίμων που προορίζονται για εξαγωγή στις ΗΠΑ έχει μεταβληθεί από το Μάιο του 2016 και μετά την περίοδο χάριτος που υπήρχε πλέον όλες οι εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν ως προς την νέα μορφή. Οι βασικές αλλαγές που αποφασίστηκαν από τον FDA είναι οι εξής:

Περισσότερα...

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με ότι επιτάσσει ο Ευρωπαϊκός κανονισμός 432/2012. Ας δούμε όμως τι ακριβώς αναφέρεται στο συγκεκριμένο κανονισμό ώστε να γνωρίζετε ποια ακριβώς ανάλυση πρέπει να κάνετε ώστε να διαπιστώσετε αν το ελαιόλαδο σας μπορεί να αυξήσει την προστιθέμενη αξία του στη διεθνή αγορά. Ο Κανονισμός αναφέρει ότι: "Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για το ελαιόλαδο το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 g ελαιολάδου. Για να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός αυτός, θα πρέπει να παρέχεται στον καταναλωτή η πληροφορία ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδου". Αν αυτό ισχύει πλέον στην ετικέτα του προϊόντος μας μπορούμε να αναγράφουμε την εξής φράση: "Οι πολυφαινόλες ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες" χωρίς να διατρέχουμε τον κίνδυνο προστίμων για παραπλάνηση του καταναλωτή. 

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά