- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Πολλοί είναι οι μικροπαραγωγοί που εμφιαλώνουν και διακινούν το τσίπουρο που φτιάχνουν με το δικό τους μεράκι. Τι πρέπει όμως να προσέχουν ώστε το προϊόν τους να καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας; Σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙ του καν. (ΕΚ) 110/2008, ως τσίπουρο ορίζεται το «απόσταγμα στεμφύλων σταφυλής». Το τσίπουρο θα πρέπει να:
1) Έχει περιεκτικότητα σε πτητικές ουσίες μεγαλύτερη ή ίση με 140 γραμμάρια ανά εκατόλιτρο αλκοόλης 100 % vol, και μέγιστη περιεκτικότητα σε μεθανόλη 1000 γραμμάρια ανά εκατόλιτρο αλκοόλης 100 % vol.
2) Ο ελάχιστος κατ’ όγκον αλκοολικός τίτλος του είναι 37, 5% vol.
3) Δεν μπορεί να προστίθεται αλκοόλη, όπως ορίζεται στο παράρτημα Ι σημείο 5, αραιωμένη ή μη.
Επιπλέον το τσίπουρο και γενικά όλα τα οινοπνευματώδη ποτά υπόκεινται και στον κανονισμό 1881/2006 που αναφέρει ότι απαιτείται να γίνει έλεγχος και ορισμένων μυκοτοξινών και συγκεκριμένα της ωχρατοξίνης Α και πατουλίνης.
Από την εμπειρία μας τα συνήθη προβλήματα των μικροπαραγωγών είναι η μη επίτευξη των σωστών αλκοολικών βαθμών, η μετανάστευση χαλκού από τα δοχεία και σε μικρότερο βαθμό η παρουσία υψηλής περιεκτικότητας μεθανόλης και ακόμα πιο σπάνια η παρουσία μυκοτοξινών.
Για περισσότερες πληροφορίες ή αν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε ανάλυση του δικού σας τσίπουρου (ή τσικουδιάς) παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων