fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Ένα ακόμα τεράστιο επίτευγμα στην έρευνα και την καινοτομία αγροτικών προϊόντων ήρθε να προστεθεί στην ερευνητική δραστηριότητα του χημείου μας. Το πιο σημαντικό για εμάς κατόρθωμα είναι πως έχουμε πετύχει να πιστέψει ο Έλληνας παραγωγός στη δύναμη των προϊόντων του και μέσω καινοτόμων αγροτικών δραστηριοτήτων να πετύχει την προβολή των προϊόντων του σε όλο τον κόσμο και να ενισχύσει την αγοραστική τους αξία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Γιώργος Δημητρίου από τα Τσέρτα της Κρήτης που πίστεψε στο όραμα που θέσαμε μαζί και σήμερα είδε το προϊόν του να αναγνωρίζεται από την επιστημονική διεθνή κοινότητα ως καινοτόμο για την αποφυγή ασθενειών.

Περισσότερα...

Η νανοτεχνολογία έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια στη λίπανση με σκοπό την ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και τη δημιουργία λιπασμάτων πιο φιλικών προς το περιβάλλον με παράλληλη αύξηση της απόδοσής τους. Τα πλεονεκτήματα των νανολιπασμάτων είναι τα ακόλουθα σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν δημοσιευτεί:

Περισσότερα...

Στο έδαφος και στα φύλλα υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός μεταξύ των θρεπτικών συστατικών και αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διαθεσιμότητά τους. Με λίγα λόγια υπάρχουν σοβαρά φαινόμενα ανταγωνσμού και για αυτό πολλές φορές οδηγούμαστε σε λάθος λιπάνσεις με άμεση συνέπεια τη σπατάλη χρημάτων και τη μη ορθολογική χρήση λιπασμάτων. Δύο είναι τα σημαντικά φαινόμενα που δημιουργούνται ένα του ανταγωνισμού κατά το οποίο υψηλή περιεκτικότητα ενός θρεπτικού συστατικού δημιουργεί προβλήματα στην απορρόφηση ενός άλλου θρεπτικού συστατικού και το φαινόμενο της διέγερσης όπου υψηλά επίπεδα ενός θρεπτικού συστατικού δημιουργούν ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση ενός άλλου θρεπτικού συστατικού. 

Περισσότερα...

Μία ακόμα τεράστια επιτυχία του χημείου μας είναι γεγονός. Μέσα σε 5 μόλις χρόνια λειτουργίας η ερευνητική μας δραστηριότητα συνεχίζεται με τεράστιες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Η έρευνα που είχε ξεκινήσει από το 2021 και αφορούσε την εύρεση της αυθεντικότητας των μελιών και της βοτανικής τους προέλευσης δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Food Composition and Analysis. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με μεγάλα ερευνητικά κέντρα διεθνών πανεπιστημίων, όπως το Πανεπιστήμιο Χημείας και Τεχνολογίας της Πράγας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Mannheim της Γερμανίας και τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων.

Περισσότερα...

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στη διακύμανση των τιμών των βασικών θρεπτικών συστατικών του δέντρου της ελιάς για πρόληψη τροφοπενιών. Το άρθρο βασίζεται στην προσωπική μας εμπειρία με από πάνω από 10000 μετρήσεις φύλλων ελιάς και από δείγματα μάρτυρες από ελαιώνες παρατημένους (φυσική διεργασία). Η αναφορά θα γίνει σε αλκαλικά και όξινα εδάφη. Τα αποτελέσματα είναι υπό συγγραφή σε μεγάλο διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Περισσότερα...

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά