- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
1. Πως παράγω υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο;
Ερχόμενοι καθημερινά αντιμέτωποι με την ίδια ερώτηση από τους παραγωγούς ελαιολάδου για τον τρόπο παραγωγής υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι απαιτεί κόστος και μεράκι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κατά την περίοδο καρποφορίας έως και την περίοδο συγκομιδής το φθινόπωρο, ο παραγωγός θα πρέπει να έχει ένα χημικό εργαστήριο από δίπλα του ώστε να του πει το σωστό χρόνο συγκομιδής.
Μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας της Webinarium σας παρουσιάζουμε πολύ σημαντικά e-learning μαθήματα τα οποία αφορούν το χώρο της χημικής ανάλυσης αλλά και της βιομηχανίας τροφίμων. Παρουσιάζονται αναλυτικά μέσω μαγνητοσκοπημένων βίντεο από ήδη διοργανωμένα αρίστης ποιότητας live σεμινάρια. Με την αγορά του σεμιναρίου και μετά το πέρας της παρακολούθησης όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλήρη φάκελο με το υλικό του σεμιναρίου και το πιστοποιητικό παρακολούθησης για ενδυνάμωση του βιογραφικού τους.
Η Βιταμίνη D παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά την έκθεση του στον ήλιο, γι αυτό και στην χώρα μας δεν παρατηρείται έλλειψη σε μεγάλη μερίδα πληθυσμού όπως σε άλλες χώρες που δεν έχουν ήλιο. Επειδή όμως η διατήρηση της σε φυσιολογικά επίπεδα επηρεάζεται από διάφορες ασθένειες αλλά και από την λήψη πολλών φαρμάκων,τον τρόπο εργασίας και διατροφής, καλό είναι να ξέρουμε σε ποια τρόφιμα μπορούμε να την βρούμε και πόσο χρειαζόμαστε!
Από το 2017 ισχύει η νέα απόφαση που αφορά την ποιότητα του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση (ΦΕΚ 3282Β/19-09-2017). Στην πράξη δεν υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις παλαιότερες διατάξεις. Στην νέα αυτή διάταξη γίνεται ιδιαίτερη μνεία τόσο στο απλό νερό δικτύου, όσο και στις φιάλες εμφιαλωμένων νερών, αλλά και σε χώρους στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων υγείας και οίκων ευγηρίας.
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα που οργανώνει με θέμα "Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων και Ποτών, Αγορανομικές διατάξεις σχετικά με επιχειρήσεις και καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος" την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 6.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Όθωνος 3, Λαμία.
Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Πασιάς Ιωάννης, Διδάκτωρ Χημείας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ, και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Webinarium. Η ομιλία θα έχει σαν κύριο θέμα την αγορανομική διάταξη και την εφαρμογή της από επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, ανεξαρτήτου μεγέθους, όπως καφετέριες, φούρνους, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες, σνακ μπαρ, μπυραρίες, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακά καφενεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.α.
Οι υγειονομικοί όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών άλλαξαν πρόσφατα σύμφωνα με το ΦΕΚ Β' 2161/23.6.2017. Η δική σας επιχείρηση είναι έτοιμη για τον οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο; Τηρεί τα απαραίτητα αρχεία; Το νερό που χρησιμοποιεί είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση; Οι χώροι της είναι σύμφωνοι με τις γενικές απαιτήσεις του HACCP; Το προσωπικό της είναι εκπαιδευμένο κατά ΕΦΕΤ; Τα αλλεργιογόνα επισημαίνονται επάνω στα προϊόντα σας; Οι χώροι απολυμαίνονται με τα κατάλληλα καθαριστικά; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν στην ημερίδα και θα γίνουν παραδείγματα ανάλογα με το είδος του καταστήματος μαζικής εστίασης.
<p>Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων