- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Το κάστανο αρχίζει να παίρνει την αξία που του αξίζει στην αγορά και όλο και περισσότερες βιομηχανίες στρέφονται προς το άλευρο του για παραγωγή προϊόντων χωρίς γλουτένη. Η καλλιέργεια της καστανιάς έχει ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς απαιτεί ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, ενώ και οι ασθένειες του οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε μειωμένες αποδόσεις και απογοήτευση. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα η ζήτηση κάστανου στην αγορά αυξήθηκε σημαντικά και για το λόγο αυτό αξίζει η ενασχόληση με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια των νέων αγροτών των ορεινών μας περιοχών.
Κλιματολογικά η καστανιά απαιτεί περιοχές με υψηλό υψόμετρο (πάνω από 500 m) και κλίμα δροσερό έως ψυχρό. Η σύσταση του εδάφους πρέπει να είναι αμμώδες έως αμμοπηλώδες (σύσταση άμμου 50-60%) και τα εδάφη να είναι βαθιά με καλή στράγγιση. Για την καλλιέργεια της καστανιάς μεγάλος εχθρός είναι η παρουσία ανθρακικού ασβεστίου και για το λόγο αυτό το pH του εδάφους δεν πρέπει να ξεπερνά την κρίσιμη τιμή του 6.5. H παρουσία ανθρακικού ασβεστίου θα πρέπει να υπάρχει μόνο στις περιπτώσεις που θέλουμε να αυξήσουμε το pH, όταν δηλαδή το έδαφος μας έχει τιμή κάτω από 4.5.
Η καστανιά απαιτεί εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία (>3%) για αυτό συνίσταται η χρήση καλά χωνεμένης κοπριάς. Επίσης η συνήθης λίπανση της είναι με 10-15 κιλά αζώτου ανά στρέμμα, 15-20 κιλά φωσφόρου ανά στρέμμα και περίπου 20 κιλά καλίου ανά στρέμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων