- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Ένα ακόμα τεράστιο επίτευγμα στην έρευνα και την καινοτομία αγροτικών προϊόντων ήρθε να προστεθεί στην ερευνητική δραστηριότητα του χημείου μας. Το πιο σημαντικό για εμάς κατόρθωμα είναι πως έχουμε πετύχει να πιστέψει ο Έλληνας παραγωγός στη δύναμη των προϊόντων του και μέσω καινοτόμων αγροτικών δραστηριοτήτων να πετύχει την προβολή των προϊόντων του σε όλο τον κόσμο και να ενισχύσει την αγοραστική τους αξία. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Γιώργος Δημητρίου από τα Τσέρτα της Κρήτης που πίστεψε στο όραμα που θέσαμε μαζί και σήμερα είδε το προϊόν του να αναγνωρίζεται από την επιστημονική διεθνή κοινότητα ως καινοτόμο για την αποφυγή ασθενειών.
Στη συγκεκριμένη έρευνα και κατανοώντας πλήρως την εδαφολογική σύσταση του εδάφους πετύχαμε μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων να ενισχύσουμε τη θρεπτική αξία των φρούτων παπάγια και γκουάβα που καλλιεργούσε στην περιοχή. Καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα και το φύλλωμα των δέντρων ώστε να δημιουργηθεί αφέψημα υψηλής θρεπτικής αξίας και πλούσιο σε πολυφαινολικές ενώσεις. Οι κύριες ενώσεις που ανιχνεύτηκαν είναι το σαλικιλικό οξύ γνωστό για την αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και επουλωτική του δράση και η ρουτίνη γνωστή για τις αντιοξειδωτικές και αντιθρομβωτικές της ιδιότητες.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Αναπληρωτή καθηγητή Χημείας κ. Προεστό και τον ερευνητή κ. Ντάκουλα Δημήτριο.
Για να διαβάσετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων