Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Ο χρόνος φύλαξης μιας ανοιχτής κονσέρβας στο ψυγείο αποτελεί σημαντικό ερώτημα για τους καταναλωτές καθώς από τη μία αλλοιώνει το προϊόν και από την άλλη αυξάνει το οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς αν η ανοιχτή κονσέρβα δεν καταναλωθεί άμεσα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στα σκουπίδια.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε η μελέτη των επιστημονικών υπεύθυνων του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων «Πασιάς-Ραπτοπούλου» Πασιά Ιωάννη και Καλομοίρας Ραπτοπούλου, η οποία αφορούσε το χρόνο φύλαξης μιας ανοιχτής κονσέρβας στο ψυγείο και η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές «Food Chemistry».

Στη συγκεκριμένη εργασία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελετήθηκε η επίδραση του χρόνου φύλαξης στο ψυγείο διαφόρων ανοιχτών κονσερβοποιημένων τροφίμων, όπως καλαμπόκι, τόνος, φασόλια και άλλα τρόφιμα. Διαπιστώθηκε ότι από την πρώτη στιγμή ανοίγματος της μεταλλικής συσκευασίας αρχίζει μια σημαντική μετανάστευση μετάλλων από τη συσκευασία προς το τρόφιμο.

Συγκεκριμένα, μέταλλα όπως ο κασσίτερος, ο σίδηρος, το κάδμιο και ο μόλυβδος έχουν μεταναστεύσει προς το τρόφιμο ακόμα και μετά από μόλις έξι ώρες φύλαξης στο ψυγείο. Για να γίνουν όμως επικίνδυνα για την υγεία απαιτείται χρόνος τουλάχιστον μίας ημέρα φύλαξης στο ψυγείο. Επομένως ποτέ μην κρατάτε κονσερβοποιημένα τρόφιμα παραπάνω από μία ημέρες ανοιχτά στο ψυγείο. Για το λόγο αυτό να επιλέγετε μικρές συσκευασίες και κατά προτίμηση όπου είναι εφικτό σε χάρτινες συσκευασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πασιάς Ιωάννης
Author: Πασιάς ΙωάννηςWebsite: https://pasiaslab.gr/
Τεχνικός Υπεύθυνος Γενικού Χημείου «Πασιάς - Ραπτοπούλου», Επιστημονικός συνεργάτης Webinarium
Ειδικότητα:
Διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περισσότερα άρθρα του συντάκτη:

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.