- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Το Γενικό Χημείο έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου" σε συνεργασία με τη Webinarium διοργανώνουν μεγάλο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 18 ωρών με θέμα "Χημική Ανάλυση-Έλεγχος Ποιότητας τροφίμων". Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναπτυχθούν λεπτομερώς οι παρακάτω ενότητες:
1) Σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές: α) Ανάπτυξη μεθοδολογίας προσδιορισμού βαρέων μετάλλων με ατομική απορρόφηση και ICP, β) Ανάπτυξη μεθοδολογίας προσδιορισμού οργανικών ενώσεων με αεριοχρωματογραφία και υγροχρωματογραφία, γ) Αναλυτική παρουσίαση μεθόδου προσδιορισμού λιπαρών οξέων, δ) Αναλυτική παρουσίαση μεθόδου προσδιορισμού πρωτεϊνών, λίπους, υγρασίας, τέφρας, υδατανθράκων, σακχάρων και ινών για τη διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων, ε) αναλύσεις αντιβιοτικών σε γάλα, στ) αναλύσεις που αφορούν τον ποιτοικό έλεγχο του μελιού και ζ) οξύτητα ελαιολάδου για κατάταξη του σε εξαιρετικά παρθένο ή άλλη κατηγορία και η) ανίχνευση νοθείας με την τεχνική ELISA.
2) Εισαγωγή στο σύστημα ISO 17025: Πλήρης περιγραφή της μεθοδολογίας επικύρωσης μεθόδων με δώρο έτοιμο φύλλο εργασίας του excel για υπολογισμούς ανακτήσεων, επαναληψιμότητας και ορίων ανίχνευσης-ποσοτικοποίησης.
3) Εισαγωγή στο σύστημα ISO 22000-HACCP: Πλήρης περιγραφή του προτύπου και εκπαίδευση πάνω στη δημιουργία διαγραμμάτων ροής.
4) Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων: Νομοθεσία, ετικέτα τροφίμων ανάλογα με τη χώρα εξαγωγής, υπολογισμός ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης, εξαγωγή πιθανών ισχυρισμών υγείας και τρόπος αναγραφής τους με βάση την κείμενη νομοθεσία.
5) Νοθεία τροφίμων: Θα αναφερθούμε στην αναγνώριση της νοθείας στα εξής τρόφιμα: α) ελαιόλαδο, β) μέλι και γ) γάλα.
Όλες οι αναλύσεις θα παρουσιαστούν με βίντεο στα οποία η διαδικασία θα σχολιάζεται βήμα προς βήμα και ζωντανά θα παρουσιαστεί ο προσδιορισμός της οξύτητας ελαιολάδου.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχουν ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης για επανάληψη της ύλης που διδάχτηκε ενώ θα σταλεί πλήρης φάκελος με το πιστοποιητικό παρακολούθησης και με όλο το υλικό σε φλασάκι.
Μην χάσετε την έκπτωση έγκαιρης κράτησης έως 31-10-2017. Για εγγραφή πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων