- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς απασχολεί πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Ο καταναλωτής θα πρέπει να λαμβάνει άμεσα την πληροφορία αν αυτό που θα δοκιμάσει περιέχει ή μπορεί να περιέχει ίχνη αλλεργιογόνων. Ως αλλεργιογόνα νοούνται οι ξηροί καρποί. το γάλα, το αυγό, τα ψάρια, η σόγια, η γλουτένη, το σέλινο, το σινάπι, το διοξείδιο του θείου και θειώδη, το σησάμι, το λούπινο και τα μαλάκια.
Στα καταστήματα μαζικής εστίασης υπάρχει μεγάλη άγνοια στο συγκεκριμένο κομμάτι. Τα καταστήματα θα έπρεπε εδώ και μια οκταετία να παρέχουν άμεσα με ετικέτες ή καταλόγους τα αλλεργιογόνα που πιθανόν να υπάρχουν στα τρόφιμα που διαθέτουν στην αγορά. Για παράδειγμα:
-Οι φούρνοι θα έπρεπε να ενημερώνουν για την παρουσία γλουτένης, γάλακτος, σησάμι, αυγά κά στο ψωμί, τα κουλουράκια και τα σφολιατοειδή
-Τα ζαχαροπλαστεία στους καταλόγους τους και στις συνατγές τους θα έπρεπε να ενημερώνουν για την ακριβή σύσταση των παρασκευασμάτων τους
-Οι ταβέρνες και τα fast food ομοίως θα έπρεπε να έχουν πλήρη κατάλογο με κάθε συστατικό που περιέχεται στα προϊόντα τους.
Να θυμάστε ότι δεν είναι θέμα προστίμου είναι θέμα υπευθυνότητας από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων καθώς ο καταναλωτής μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στο θάνατο σε περίπτωση δοκιμής τροφής στην οποία είναι αλλεργικός.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων