Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Ερχόμενοι καθημερινά σε επαφή με μεγάλες ή μικρότερες εταιρείες και επιχειρήσεις τροφίμων γινόμαστε δέκτες αποριών για τις ετικέτες των προϊόντων τους. Παρακάτω συνοψίζουμε τις βασικότερες απορίες και σας τις παρουσιάζουμε:

1) Ποια είναι τα υποχρεωτικά που πρέπει να αναγράφονται επί της ετικέτας;

Τα υποχρεωτικά αναγραφόμενα είναι η ονομασία του προϊόντος, τα συστατικά, τα αλλεργιογόνα, η καθαρή ποσότητα τροφίμου, η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, τυχόν ιδιαίτερες συνθήκες χρήσης και φύλαξης, στοιχεία παραγωγού, διακινητή και συσκευαστή, η διαθρεπτική επισήμανση, ο αριθμός παρτίδας και η χώρα προέλευσης.

2) Πότε μπορώ να αναφέρω το προϊόν μου ως ελληνικό;

Ελληνικό προϊόν μπορώ να αναγράφω μόνο όταν τα συστατικά του είναι όλα ελληνικά. Για παράδειγμα αν το προϊόν μου είναι σοκολάτα αμυγδάλου και το αμύγδαλο είναι από τρίτη χώρα δεν μπορώ να αναγράφω ότι είναι ελληνικό προϊόν ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα συστατικά είναι ελληνικά. 

3) Μπορώ να αναφέρω ότι το προϊόν μου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ή σε κάποια άλλη ιδιότητα;

Οι μόνες αναφορές που μπορείτε να αναγράφετε είναι οι προβλεπόμενοι ισχυρισμοί υγείας και διατροφής που αναγράφονται στον 432/2012 και στον 1924/2006.

4) Πως μπορώ να βγάλω ημερομηνία λήξεως και πως την αναγράφω;

Η ημερομηνία λήξης σχετίζεται με την ενεργότητα νερού, την αρχική μικροβιακή κατάσταση, το ευαλλοίωτο του προϊόντος και τη συσκευασία του. Επομένως θα πρέπει να ληφθούν όλες αυτές οι παράμετροι υπόψη για την εξαγωγή της ελάχιστης ημερομηνίας διατηρισιμότητας. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η πιθανή περιεκτικότητα σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες κ.ο.κ. καθώς και ο χρόνος από το άνοιγμα της συσκευασίας και οι ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης. Σε ότι αφορά την αναγραφή για ευαλλοίωτα προϊόντα έως τρεις μήνες απαιτείται η αναγραφή ημέρα/μήνα/έτους. Για προϊόντα με χρόνο ζωής από 3-18 μήνες αρκεί ο μήνας και το έτος και τέλος για προϊόντα με χρόνο ζωής μεγαλύτερο από 18 μήνες αρκεί η αναγραφή μόνο του έτους.

5) Μπορώ να αναγράφω ότι το δικό μου τρόφιμο σε σχέση με άλλα του ίδιου είδους έχει κάτι διαφορετικό; 

Μόνο όταν αποδεδειγμένα μετά από επεξεργασία υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα άλλα ίδιας κατηγορίας (π.χ 50% λιγότερα σάκχαρα).

6) Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η γραμματοσειρά κατά την εκτύπωση;

Για επιφάνειες μεγαλύτερες των 80 cm2 η γραμματοσειρά πρέπει να είναι >1.2 mm ενώ για μικρότερες επιφάνειες >0.8 mm

7) Τα αλλεργιογόνα πως επισημαίνονται;

Τα αλλεργιογόνα μπορείτε να τα αναγράφετε είτε με έντονη γραφή είτε ξεχωριστά. 

Αν επιθυμείτε να μάθετε τα πάντα για τη διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων και τους ισχυρισμούς υγείας κάντε άμεσα την εγγραφή σας στο online σεμινάριο μας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 από τις 11:00 έως τις 15:00. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 69 ευρώ και μετά το πέρας του παρέχεται πιστοποίηση. Για εγγραφή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2231 2231 99 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00.

Αίτηση Εγγραφής στο Σεμινάριο
Απόδειξη Τιμολόγιο (Εάν επιθυμείτε τιμολόγιο, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία)


Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά

free shipping 1

Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.