fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Το Manuka είναι το πλέον γνωστό μέλι στην παγκόσμια αγορά. Παράγεται σε περιοχές της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αυστραλίας και έχει γίνει γνωστό για τις αποδεδειγμένες αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του δράσεις. Είναι όμως το ίδιο ποιοτικό όσο το ελληνικό μέλι

Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ελληνικού μελιού έναντι του Manuka.

Πλεονεκτήματα:

1) Το ελληνικό μέλι έχει πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σακχαρόζης έναντι του Manuka. Στα ελληνικά μέλια η μέση τιμή σακχαρόζης κυμαίνεται από 0.6-1.5% κ.β ενώ στο Manuka το αντίστοιχο εύρος τιμών είναι από 2.6 έως 5% κ.β. Να θυμίσουμε ότι το νομοθετικό όριο για τη σακχαρόζη στο μέλι είναι <5% κ.β.

2) Το ελληνικό μέλι έχει πολύ χαμηλές τιμές HMF και υψηλότερες τιμές διαστάσης. Στο Μanuka αντίθετα η τιμή της HMF συνήθως είναι μεγαλύτερη από 30 mg/kg με νομοθετικό όριο <40 mg/kg.

3) Τα ελληνικά μέλια δάσους καθώς και το μέλι ευκαλύπτου, ερείκης και κουμαριάς έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα καλίου σε σχέση με το Manuka και όπως είναι γνωστό το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012.

4) Το ελληνικό μέλι έχει μεγάλη ποικιλία ανθέων που δίνουν ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα ανάλογα και με την περιοχή παραγωγής. Επίσης η ποικιλία ανθέων οδηγεί σε μεγαλύτερη ποικιλία αμινοξέων σε σχέση με το Manuka.

Μειονεκτήματα:

1) Το Manuka έχει υψηλότερη αντιμικροβιακή δράση σε σχέση με τα ελληνικά μέλια, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου που είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα ελληνικά μέλια ανθέων. 

2) Το Manuka έχει υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με τα ελληνικά μέλια. Περίπου βιβλιογραφικά η τιμή του κυμαίνεται από 500-1000 mgGAE/kg όταν τα ελληνικά μέλια βρίσκονται σε εύρος από 270-580 mgGAE/kg. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμως είναι το μέλι της βελανιδιάς και το μέλι με υψηλή περιεκτικότητα σε ρίγανη που εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

 


Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Ανοικτά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.