- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η HMF είναι μια φουρφουράλη η οποία σχηματίζεται σαν παραπροϊόν της αντίδρασης Maillard κατά τη θέρμανση τροφίμων πλούσια σε σάκχαρα ή κατά την παρατεταμένη αποθήκευση του τροφίμου σε μη κατάλληλες συνθήκες. Είναι ουσία τοξική ενώ σε κάποιες μορφές της είναι καρκινογόνος. Οι περισσότεροι όμως την γνωρίζουν μέσα από το μέλι καθώς η περιεκτικότητα της στο μέλι αποτελεί δείκτη θέρμανσης, παλαιότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και νοθείας.
Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι η HMF περιέχεται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων και αφεψημάτων που καθημερινά χρησιμοποιείτε; Μέσα από τις πολλές αναλύσεις που έχουν γίνει στο εργαστήριο μας σας παρουσιάζουμε έναν κατάλογο τροφίμων που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία. Να σας πω επίσης ότι το ανώτατο νομοθετικό όρια για την HMF στο μέλι είναι 40 mg/kg, αλλά για τα υπόλοιπα τρόφιμα δεν υπάρχει ανώτατο επίπεδο.
Τρόφιμο | Μέση τιμή HMF (mg/kg) | Εύρος συγκεντρώσεων HMF (mg/kg) |
Καφές | 1150 | 350-2250 |
Ζεστή σοκολάτα | 510 | 300-700 |
Κακάο | 1120 | 550-1450 |
Μαρμελάδες | 65 | 20-150 |
Σνακς για παιδιά με βάση τα φρούτα | 7.5 | 6-10 |
Κέτσαπ | 50 | 1-150 |
Χυμοί φρούτων | 1.0 | 0-3 |
Δημητριακά πρωινού και όχι μόνο | 25 | 1-250 |
Μέλι | 15 | 0-35 |
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων