fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Η εισαγωγή της καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης αποτελεί αντικείμενο σοβαρής μελέτης που διεξάγεται στον ΕΛΓΟ Δήμητρα ο οποίος σε συνδυασμό με το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος Καρδίτσας αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την καλλιέργεια της στην Ελλάδα. Οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα επιτρέπουν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου φυτού. Πιο συγκεκριμένα, το φυτό απαιτεί ήπιο κλίμα ενώ η σύσταση του εδάφους πρέπει να είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει την εύκολη αποστράγγιση του.

Σε ότι αφορά τις συνθήκες για την επιλογή της συγκεκριμένης καλλιέργειας το pH του εδάφους πρέπει να είναι ελαφρά όξινο έως αλκαλικό και σίγουρα όχι χαμηλότερο από 6,0. Από πλευράς λίπανσης το άζωτο, ο φωσφόρος, το κάλιο και το ασβέστιο πρέπει να είναι σε υψηλές περιεκτικότητες ενώ την άνοιξη προς το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνει παρέμβαση ως προς συγκεκριμένα μικροθρεπτικά συστατικά (χαλκός, ψευδάργυρος, βόριο, μαγγάνιο). Τέλος το έδαφος θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία.

Η απόδοση της συγκεκριμένης καλλιέργειας αναμένεται να μελετηθεί από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει την καλλιέργεια του μέλλοντος. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών


Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.