- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Δημοσιεύτηκε η νέα μας έρευνα που αφορά το περιεχόμενο πολυφαινολών διαφόρων ελληνικών ποικιλιών ελιάς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και ποιες από αυτές πετύχαν να έχουν ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με τον ΕΚ 432/2012. Το πιο σημαντικό όμως της συγκεκριμένης μελέτης είναι ότι αποσαφηνίστηκαν κρίσιμα ερωτήματα των παραγωγών όπως: ποια είναι η καλύτερη ποικιλία, σε ποιο ελαιοτριβείο να απευθυνθώ, πως επηρεάζει το terroir της περιοχής μου και ποιος είναι ο κρίσιμος χρόνος αποθήκευσης της ελιάς πριν την ελαιοποίηση και πως αυτός επηρεάζει το περιεχόμενο πολυφαινολών. Σύμφωνα με τη μελέτη μας αποδείχτηκε ότι:
Η συγκεκριμένη εργασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "Δημόκριτος" , το Ινστιτούτο "Geosciences and Earth Resources" της Ιταλίας, και του τμήματος μηχανικής τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ataturk, της πόλης Erzurum της Τουρκίας. Η εργασία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές Seperations και αποτελεί πλέον μια ακόμη τεράστια επιστημονική επιτυχία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του χημείου μας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Κλειστά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων