fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες λάθος αντιλήψεις καταναλωτών που έχουν οδηγήσει σε διαδικασίες θερμικής ή άλλης επεξεργασίας προϊόντων όπως το μέλι και το ελαιόλαδο με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητάς τους.

Ας δούμε δύο πολύ σοβαρά λάθη των καταναλωτών:

1) Το κρυσταλλωμένο μέλι είναι σκέτη ζάχαρη: Πολλοί καταναλωτές θεωρούν ότι το κρυσταλλωμένο μέλι είναι σκέτη ζάχαρη και αυτό έρχεται ως αντίληψη από το γεγονός ότι το κρυσταλλωμένο μέλι πέρασε με την έννοια ζαχαρωμένο. Ποιο είναι λοιπόν το λάθος. Η κρυστάλλωση είναι φυσική πορεία του μελιού καθώς περιέχει σάκχαρα όπως η γλυκόζη η οποία δεν είναι εύκολα διαλυτή στο νερό και για το λόγο αυτό σχηματίζει κρυστάλλους. Το γεγονός όμως ότι το κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι αποδεκτό από τον καταναλωτή οδηγεί τις μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας ή τους απλούς μελισσοκόμους σε θέρμανση του μελιού πάνω από του 70 βαθμούς Κελσίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή βιταμινών και φαινολικών ενώσεων, αλλά και στην αύξηση της επικίνδυνης ένωσης HMF. Πολλή προσοχή λοιπόν το κρυσταλλωμένο μέλι είναι φυσικό μη θερμασμένο μέλι.

2) Το ελαιόλαδο που αγόρασα με καίει, άρα είναι κακής ποιότητας: Το δεύτερο σοβαρό σφάλμα. Πολλοί απλοί καταναλωτές έχουν απευθυνθεί στο χημείο μας γιατί θεωρούν ότι το ελαιόλαδο που αγόρασαν είναι υποβαθμισμένης ποιότητας λόγω της αίσθησης του "καψίματος" κατά την κατάποση. Πολύ σοβαρό λάθος. Η αίσθηση που νομίζουν ότι είναι υπεύθυνη για αυτό το κάψιμο είναι η αίσθηση του πικάντικου η οποία προκαλείται από την παρουσία πολυφαινολών στο ελαιόλαδο. Η εντύπωση οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε συνηθίσει είτε σε ελαιόλαδα του εμπορίου είτε στο γεγονός ότι παλαιότερα δεν δινόταν τόση σημασία στην ποιότητα του ελαιόλαδου με αποτέλεσμα μια ήπια ουδέτερη γεύση. Η μη αποδοχή του πολύ πικάντικου ελαιόλαδου έχει οδηγήσει στην πρόσμειξη τους με λιγότερο ποιοτικά ελαιόλαδα έτσι ώστε να είναι φιλικό ως προς τον καταναλωτή.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Φόρμα Επικοινωνίας

Πασιάς Ιωάννης
Author: Πασιάς ΙωάννηςWebsite: https://pasiaslab.gr/
Τεχνικός Υπεύθυνος Γενικού Χημείου «Πασιάς - Ραπτοπούλου», Επιστημονικός συνεργάτης Webinarium
Ειδικότητα:
Διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περισσότερα άρθρα του συντάκτη:

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.