- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η έννοια terroir προκύπτει από γαλλική ορολογία και δεν είναι τίποτα άλλο από τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ποιότητα και η γεύση του ελαιολάδου και του κρασιού εξαρτώνται άμεσα από το μικροκλίμα της περιοχής. Επιπλέον παράμετροι που σχετίζονται με την έννοια terroir είναι η τεχνική επεξεργασίας (π.χ παραδοσιακές τεχνικές) και το ανάγλυφο του εδάφους (κλίση, βάθος και ύπαρξη τυχόν ανεμοθραύστη) Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
Η άμπελος και η ελιά καλλιεργείται σε ποικιλία εδαφών, αλλά αν για παράδειγμα η περιεκτικότητα ανθρακικού ασβεστίου είναι πολύ χαμηλή θα δημιουργήσει προβλήματα στην καλλιέργεια συγκεκριμένων ποικιλιών και υποκειμένων. Αντιθέτως, αν η περιεκτικότητα ανθρακικού ασβεστίου είναι ιδιαίτερα υψηλή τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα επάρκειας φωσφόρου, βορίου, σιδήρου, μαγγανίου και ψευδαργύρου.
Σε ότι αφορά το κλίμα υπερβολική ηλιακή έκθεση και ζέστη θα δημιουργήσει προϊόντα υποβαθμισμένης ποιότητας, ενώ αν υπάρχει αυξημένη υγρασία και πολλές βροχές θα έχουμε προβλήματα με την περιεκτικότητα σακχάρων και το ολικό περιεχόμενο πολυφαινολών. Αντίθετα, σε περιπτώσεις περιοχών με μεγάλη διάρκεια χαμηλών θερμοκρασιών αργεί ιδιαίτερα η ανάπτυξη των φυτών.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων