fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Ο βαθμός ωρίμανσης της ελιάς παίζει σπουδαίο ρόλο στα χημικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου σε συνάρτηση με την ποικιλία, τις ασθένειες, και τη θερμοκρασία έκθλιψης. Ας δούμε αναλυτικά τις παραμέτρους που επηρεάζονται στο ελαιόλαδο ανάλογα το χρόνο συγκομιδής και τη θερμοκρασία έκθλιψης όπως προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα μας η οποία θα σταλεί προς δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

1) το αγουρέλαιο φαίνεται να έχει από δύο έως και έξι φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες εκφρασμένες σε τυροσόλη, υδροξυτυροσόλη και παραγώγων της. σε σχέση με το κανονικής συγκομιδής ελαιόλαδο.

2) το αγουρέλαιο έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ και μεγαλύτερη σε λινελαϊκό οξύ σε σχέση με το κανονικής συγκομιδής ελαιόλαδο.

3) το αγουρέλαιο έχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε παλμιτικό οξύ σε σχέση με το κανονικής συγκομιδής ελαιόλαδο.

4) το αγουρέλαιο διατηρεί την υψηλή θρεπτική του αξία σε θερμοκρασίες έκθλιψης έως 37 βαθμούς Κελσίου.

5) από τους 37 βαθμούς και πάνω το αγουρέλαιο φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο ως προς τη μεταβολή της οξύτητας του και τον αριθμό υπεροξειδίων σε σχέση με το κανονικής συγκομιδής. 

6) η οξύτητα του είναι γενικά υψηλότερη σε σχέση με το κανονικής συγκομιδής ελαιόλαδο.

7) ο αριθμός υπεροξειδίων είναι γενικά χαμηλότερος σε σχέση με το κανονικής συγκομιδής ελαιόλαδο.

Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει είναι πως το αγουρέλαιο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών αλλά για να μας δώσει την υψηλή του θρεπτική αξία δεν πρέπει να η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Μάθετε τα πάντα για την Εξειδικευμένη Χημική Ανάλυση Οξύτητας και Τιμών Κ για Ποιοτική Κατάταξη και Αντιμετώπιση φαινομένων Νοθείας Ελαιολάδου μέσα από το εξ αποστάσεως σεμινάριο μας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 11:00-15:00 με κόστος συμμετοχής 80 ευρώ για εγγραφή έως 15/10/2019. Μετά το πέρας του σεμιναρίου παρέχεται πιστοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2231 2231 99 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 έως 17:00

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ

Επιλέξτε Σεμινάριο *
Όνομα *
Επώνυμο *
Διεύθυνση *
Πόλη - Χωριό *
Τ.Κ. *
Νομός *
Τηλέφωνο *
Email *
Επιλογή Παραστατικού*
Απόδειξη
Τιμολόγιο (Εάν επιθυμείτε τιμολόγιο, παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία)
Α.Φ.Μ.
Δραστηριότητα
Δ.Ο.Υ.

 

 


Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά