fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Το γλυκάνισο είναι ετήσιο και ποώδες φυτό που αναπτύσσεται σε περιοχές με ηπειρωτικό ή εύκρατο κλίμα όπου το κρύο δεν είναι πολύ έντονο. Για το λόγο αυτό συνίσταται η καλλιέργεια του σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές. Ως ξηρική καλλιέργεια, καταλληλότερες θεωρούνται οι περιοχές που έχουν βροχοπτώσεις Μάιο και Ιούνιο.

Υψηλές αποδόσεις πετυχαίνουμε σε εδάφη μέσης σύστασης, γόνιμα και αποστραγγιζόμενα με ιδανική τιμή pH το 7. Κατάλληλη εποχή σποράς αποτελεί ο Μάρτιος και ο Απρίλιος. Σημαντικές για την καλλιέργεια θεωρούνται η καταπολέμηση των ζιζανίων (σκαλίσματα- ζιζανιοκτονία) και η καλή προετοιμασία του χωραφιού. Η συγκομιδή γίνεται τον Ιούλιο με το χέρι ή με χορτοκοπτικές μηχανές. Το κόστος εγκατάστασης δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ το στρέμμα ενώ μπορεί να αποδόσει 60-70 κιλά/στρέμμα για ξηρικές καλλιέργειες και τα 100-120 κιλά /στρέμμα σε αρδευόμενες εκτάσεις. 

Ο καρπός του χρησιμοποιείται για την παρασκευή ούζου και τσίπουρου και ως άρτυμα στα τρόφιμα. Σον αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην ποτοποιία. Θεωρείται διουρητικό, αποχρεμπτικό, σπασμολυτικό, αντιφυσιτικό, ενώ η περιεχόμενη «ανιθόλη» ενεργοποιεί τους αδένες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή αν θέλετε να δείτε αν το έδαφος σας είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια γλυκάνισου παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.


Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά