- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Η παρατεταμένη ξηρασία του φετινού καλοκαιριού και φθινοπώρου με τις υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν άμεσα την ποιότητα και ποσότητα του φετινού ελαιολάδου. Ο καρπός της ελιάς έχει αρχίσει ήδη να παίρνει το ελαφρά μοβ χρώμα του, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει φτάσει η εποχή μέγιστης περιεκτικότητας ελαίου. Για να αποδειχτεί όμως η συγκεκριμένη φάση απαιτείται ανάλυση ανά εβδομάδα ώστε να αποδειχτεί ότι η περιεκτικότητα σε έλαιο παραμένει σταθερή ενώ η περιεκτικότητα σε σάκχαρα μειώνεται προς μία σταθερή τιμή.
Το καλό με το φετινό ελαιόλαδο είναι η μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, που θα ενισχύσουν την αίσθηση του πικρού, πικάντικου και θα αυξήσει την πιθανότητα για ισχυρισμούς υγείας. Ιδιαίτερη όμως προσοχή θέλει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο ελαιοτριβείο καθώς η ελιά φέτος έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μακριά επίσης από ζαρωμένες ελιές γιατί μπορεί η χημική ανάλυση ελαιολάδου να κατατάξει το λάδι σας στην κατηγορία εξαιρετικά παρθένο, αλλά η οργανοληπτική εξέταση να βρει ελαττώματα.
Επομένως μπορεί η φετινή χρονιά να οδηγήσει σε μικρή μείωση της παραγωγής, αλλά το λάδι σας σίγουρα θα έχει τις δυνατότητες να αναδειχτεί σε αρίστης ποιότητας εξαιρετικά παρθένο, οδηγώντας σε αύξηση της προστιθέμενης αξίας του.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων