- Αρχική
- Η Εταιρεία
- Υπηρεσίες
- Κατ' Οίκον Ανάλυση
- Chem-Zine
- Πελάτης
- ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
- Blog
Τα βότανα, τα λαχανικά, τα φρούτα, το ελαιόλαδο, το μέλι και άλλα τρόφιμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτική ικανότητα. Η αντιοξειδωτική ικανότητα αποτελεί σπουδαία ιδιότητα καθώς προλαμβάνει μια σειρά από σοβαρές ασθένειες όπως είναι και ο καρκίνος. Το U.S. Department of Agriculture έχει εκδώσει το 2010 έναν οδηγό με βάση επιστημονικά δεδομένα όπου κατατάσσει τα τρόφιμα με βάση την αντιοξειδωτική τους ικανότητα παρέχοντας στο κοινό την πληροφορία της τιμής ORAC (µmol TE/100 g) και σε σύνολο πολυφαινολών εκφρασμένα ως γαλλικό οξύ. Όσο μεγαλύτερες είναι αυτές οι τιμές τόσο πιο υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα έχουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα.
Ας εστιάσουμε λοιπόν σε μερικές κατηγορίες τροφίμων και ας δούμε την αντιοξειδωτική τους ικανότητα.
Τρόφιμο |
ORAC (µmol TE/100 g) |
Ολικές πολυφαινόλες (mg GAE/100 g) |
Ρίγανη νωπή | 13970 | 490 |
Φασκόμηλο | 32004 | 901 |
Κανέλα | 131420 | 4533 |
Θυμάρι νωπό | 27426 | 1734 |
Ξύδι | 410 | 26 |
Ελαιόλαδο | 372 | 113 |
Δημητριακά | 2294 | 367 |
Μήλα | 2589 | 262 |
Μπανάνες | 795 | 155 |
Μύρτιλα | 4669 | 311 |
Κεράσια | 3747 | 259 |
Σύκα | 3383 | 960 |
Σταφύλια | 1837 | 170 |
Λεμόνια | 1346 | 51 |
Σκόρδο | 5708 | 92 |
Μέλι | 250 | 38 |
Ολόκληρο τον οδηγό μπορείτε να τον κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ
Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.
Ανοικτά
Δωρεάν παραλαβή δείγματων
από όλη την Ελλάδα
----------------------
Πακέτα Χημικών Αναλύσεων