fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στις παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσουμε μέσω των φύλλων της ελιάς ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε στο τελικό μας προϊόν. Το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα επταετούς έρευνας του χημείου μας με βάση την ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας σε σχέση με τις λιπάνσεις και τα αποτελέσματα αναλύσεων των φύλλων ελιάς και των τελικών τους προϊόντων.

Η έρευνα βρίσκεται υπό δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό και έρχεται να δώσει εξειδικευμένη λύση στους καλλιεργητές ελιάς.

Στόχος 1: Αύξηση αντοχής, παραγωγής ενέργειας και καρπόδεσης: Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος θα πρέπει να έχουμε σταθερά υψηλά τα επίπεδα χλωροφύλλης στα φύλλα της ελιάς. Η χλωροφύλλη είναι υπεύθυνη για το πράσινο χρώμα των φύλλων. Για να επιτευχθεί πρέπει να δοθεί ουρία σε τρείς δόσεις κατά το στάδιο της ανθοφορίας, της καρπόδεσης και έως τα μέσα Ιουλίου. Επίσης απαιτείται ενίσχυση με κάλιο, φωσφόρο, σίδηρο και βόριο σε τρεις δόσεις από το στάδιο της καρποφορίας έως και 60 ημέρες αργότερα (περίπου δηλαδή ανά 20 ημέρες).

Στόχος 2: Αύξηση φαινολικών ενώσεων (τυροσόλης, υδροξυτυροσόλης και παραγώγων) για ισχυρισμό υγείας: Ο συγκεκριμένος στόχος είναι από τους πλέον δύσκολους. Απαιτείται διαφυλλική ενίσχυση με φωσφόρο, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο από τη στιγμή αύξησης του καρπού έως και 3 εβδομάδες πριν τη συγκομιδή σε 3 δόσεις. Ο συγκεκριμένος στόχος επιτυγχάνεται ακόμα πιο εύκολα σε περίπτωση κορωνέικης ποικιλίας ή μανάκι.

Στόχος 3: Αύξηση ελαιοπεριεκτικότητας: Για να επιτευχθεί πρέπει να δοθεί ουρία σε τρείς δόσεις κατά το στάδιο της ανθοφορίας, της καρπόδεσης και έως τα μέσα Ιουλίου. Επίσης απαιτείται διαφυλλική χρήση βορίου, μαγγανίου, σιδήρου και θείου στην ανθοφορία σε δύο δόσεις και με διαφορά προσθηκών έως 10 ημέρες. Τέλος απαιτείται διαφυλλική ενίσχυση με ασβέστιο και κάλιο σε δύο δόσεις κατά την αύξηση του μεγέθους του καρπού και έως 4 εβδομάδες πριν τη συλλογή. 

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα έχουν προκύψει μετά από προσεκτική συλλογή δεδομένων από τους παραγωγούς και σε πάνω από 1000 δείγματα.

Αν σας αρέσουν τα άρθρα μας ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Φόρμα Επικοινωνίας

Πασιάς Ιωάννης
Author: Πασιάς ΙωάννηςWebsite: https://pasiaslab.gr/
Τεχνικός Υπεύθυνος Γενικού Χημείου «Πασιάς - Ραπτοπούλου», Επιστημονικός συνεργάτης Webinarium
Ειδικότητα:
Διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περισσότερα άρθρα του συντάκτη:

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά