fbpx

Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη που ισχύει από τον Ιούλιο του 2017 κάθε αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο, κρεοπωλείο,ταβέρνα, καφέ, κατάστημα πώλησης σφολιατοειδών και γενικά κάθε επιχείρηση μαζικής εστίασης είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί στα πρότυπα του HACCP (όχι να διαθέτει HACCP, αλλά να λειτουργεί σύμφωνα με τις 7 βασικές του αρχές). Επομένως όταν βρεθεί σε έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς θα πρέπει να διαθέτει τα εξής:

1) Αρχείο επιχείρησης, όπου θα φαίνεται καθαρά η κάτοψη του κτιρίου και η άδεια λειτουργίας του.

2) Διαγράμματα ροής υπογεγραμμένα από επιστημονικό υπεύθυνο. Τα συγκεκριμένα διαγράμματα αποτυπώνουν με πληρότητα όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την παραλαβή της πρώτης ύλης έως τη διανομή στον καταναλωτή του τελικού προϊόντος.

3) Αρχείο εκπαίδευσης του προσωπικού κατά ΕΦΕΤ καθώς και αρχείο με τα βιβλιάρια υγείας του προσωπικού όπως ίσχυε και παλαιότερα. Σε περίπτωση που ένα άτομο από το προσωπικό έχει κάνει μαθήματα σχετικά με χημεία ή μικροβιολογία τροφίμων απαιτεί μόνο πτυχίο ή παραστατικό που να το αποδεικνύει.

4) Αρχείο καθαρισμού όπου θα γίνεται καθημερινή καταγραφή σε έντυπα του πλάνου καθαρισμού και των καθαριστικών που χρησιμοποιήθηκαν.

5) Αρχείο απολυμάνσεων και μυοκτονίας. Απαιτείται συνεργασία με εταιρεία απεντομώσεων και μυοκτονίας.

6) Αρχείο αναλύσεων επιφανειών, προσωπικού. Απαιτείται έμπρακτη απόδειξη ότι έχει γίνει σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση. Συνεργαστείτε με ένα χημικό εργαστήριο της επιλογής σας.

7) Αρχείο αναλύσεων νερού εφόσον δεν υδροδοτείται από δήμο. Αν υδροδοτείται από δήμο αρκεί η τελευταία πληρωμή του λογαριασμού που να φαίνεται η επωνυμία της επιχείρησης ή του ιδιοκτήτη.

8) Αρχείο καταγραφής των θερμοκρασιών σε ψυγεία και φούρνους. Δίπλα σε κάθε φούρνο ή ψυγείο θα πρέπει να υπάρχει ημερήσιο έντυπο καταγραφής θερμοκρασιών. Τα θερμόμετρα που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι διακριβωμένα.

9) Αρχείο καταγραφής και παρουσίασης εντός του καταστήματος των αλλεργιογόνων. Πλήρης κατάλογος ανά προϊόν σε εμφανές σημείο. Εναλλακτικά ένα έντυπο που να ενημερώνει τον καταναλωτή πως σε περίπτωση αλλεργίας να ενημερώσουν το προσωπικό. 

10) Αρχείο προμηθευτών. Απαιτείται η πλήρης καταγραφή των πρώτων υλών από τους αντίστοιχους προμηθευτές ώστε να είναι εφικτή η ιχνηλασιμότητα.

Αν επιθυμείτε να εκπαιδευτείτε πάνω στην οργάνωση καταστημάτων σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και τις νέες διατάξεις μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο παρακάτω εξ αποστάσεως σεμινάριο (webinar) που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 και θα γίνει πλήρη εκπαίδευση πάνω σε διαγράμματα ροής και στη δημιουργία των απαραιτήτων αρχείων που απαιτεί ο ΕΦΕΤ. Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 80 ευρώ. Μετά το πέρας του σεμιναρίου παρέχεται πιστοποίηση. 

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

 


Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

golden

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

awaw1

Ωράριο Λειτουργίας

  Ανοικτά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά