Keep in Touch

Have a suggestion, comment, or question? Drop us a line and we'll reply you soon!

Email

hi@isotope-g5.com

Phone

+1-222-333555777

Address

Isotope Building, 88, USA

Η καλλιέργεια της ρίγανης αποτελεί από τις εναλλακτικές καλλιέργειες που πλέον έχει πάρει το ρόλο που της αξίζει στη σύγχρονη γεωργία. Με κόστος περίπου τα 400 ευρώ ανά στρέμμα θεωρείται από τις πλέον κερδοφόρες στο χώρο της καλλιέργειας αρωματικών φυτών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό ή αρωματικό αλλά και ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων. Πολύ σημαντικό και το αιθέριο έλαιο της το οποίο σήμερα πωλείται σε ικανοποιητική τιμή.

Η καλλιέργεια της ρίγανης απαιτεί ουδέτερο προς ελαφρά όξινο ή ελαφρά αλκαλικό pH, με ιδανική τιμή ανάπτυξης να θεωρείται η 6,8. Προτιμά ξηρά και ασβεστούχα εδάφη, με υψηλή περιεκτικότητα μικροθρεπτικών συστατικών. Υψηλή ποσότητα αζώτου φωσφόρου και καλίου ευνοεί τη μεγάλη ανάπτυξη του φυτού αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της περιεκτικότητας σε αιθέριο έλαιο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα Επικοινωνίας ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2231 2231 99 από 9:00 έως 17:00.

Επιμέλεια σύνταξης: Ιωάννης Πασιάς - Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πασιάς Ιωάννης
Author: Πασιάς ΙωάννηςWebsite: https://pasiaslab.gr/
Τεχνικός Υπεύθυνος Γενικού Χημείου «Πασιάς - Ραπτοπούλου», Επιστημονικός συνεργάτης Webinarium
Ειδικότητα:
Διδάκτωρ Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Περισσότερα άρθρα του συντάκτη:

Ενημερωτικά Δελτία

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Η Εταιρεία

Το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς – Ραπτοπούλου είναι ένα σύγχρονο Κέντρο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των χημικών αναλύσεων και της έρευνας.
   Τυμφρηστού 181 Λαμία
   +30.2231.2231.99
   +30.694.954.3858

Ωράριο Λειτουργίας

  Κλειστά

Δευτέρα
09:00 - 17:00
Τρίτη
09:00 - 17:00
Τετάρτη
09:00 - 17:00
Πέμπτη
09:00 - 17:00
Παρασκευή
09:00 - 17:00
Σάββατο
Κλειστά
Κυριακή
Κλειστά
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.